Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Βασιλόπιτα Κέικ



Είναι μια βασιλοπιτα που τη φτιάχνουμε σπίτι από τότε που με θυμάμαι.

Ήρθε η ώρα να μοιραστώ την συνταγή της μαμάς μου μαζί σας... 

Μια συνταγή που πάντα μου ξυπνάει όλες τις παιδικές μου αναμνήσεις.


Ωραία τα μοντέρνα με τα διάφορα και τα διαφορετικά αλλά κάποιες σταθερές αξίες είναι all time classic. Ξυπνάς το πρωί της πρωτοχρονιάς κόβεις ένα κομμάτι, φτιάχνεις καφέ και είναι το κάτι άλλο. Τα παιδιά σας θα τη λατρέψουνε. Είναι πολύ εύκολη να την φτιάξετε, πολύ γρήγορη και με οικονομικά υλικά που σίγουρα έχετε σπίτι σας. 

Φέτος μπορείτε να μπείτε στη κουζίνα και να τη φτιάξετε τη βασιλόπιτας σας με τα παιδιά σας και να μην την αγοράσετε γιατί... το σπιτικό είναι αλλιώς.


Θα αναμένω τις φωτογραφίες σας και σχόλια σας.


Υλικά:

300 ζάχαρη

200 γρ βούτυρο

4 αυγά

200 γρ γιαούρτι

3 βανίλιες

1/2 κ.γ μαχλέπι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

400 αλεύρι που φουσκώνει

100 ml χυμό πορτοκαλιού

1 σφηνάκι λικέρ



Εκτέλεση:


Χτυπάμε το βούτυρο (που είναι σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουνε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. 


Έπειτα ρίχνουμε το γιαούρτι, τη βανίλια και το μαχλέπι μέσα στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλεύρι και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα και όχι για πολύ. Ίσα ίσα να ανακατευτεί το αλεύρι.


Τέλος ρίχνουμε τα υγρά μας, το χυμό και το λικέρ. 


tip: Αφού ρίξετε το αλεύρι μην ανακατέψτε πολύ ώρα το μείγμα σας. Θέλουμε να το διατηρήσουμε αφράτο και να μην χάσει τον αέρα του, αυτό θα μας βοηθήσει ώστε να γίνει αφράτη η βασιλόπιτα μας. Ψήνουμε στους 170 στον αέρα για 40-45'...

Πάντα τσεκάρουμε βάζοντας ένα μαχαίρι στη μέση της βασιλόπιτας μας να δούμε αν ακόμα είναι υγρή ή όχι.


Είναι πραγματικά πολύ γευστική και είμαι σίγουρη ότι θα την απολάυσετε οικογενειακώς και την επόμενη ημέρα μαζί με το καφέ ή το γάλα σας.


#enjoyeatbyangeliki