Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Κέικ χωρίς γαλακτοκομικά? Κιόμως...

Updated: Sep 16, 2018


Sunday Afternoon Delight

Αυτό το κέικ είναι ιδανικό για τους αγαπημένους vegan. Δεν έχει γαλακτοκομικά, είναι ελαφρύ και γενικά το τρως με λιγότερες ενοχές. Αν έχεις παιδιά θα το λατρέψουν. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να του το φτιάξεις για το σχολείο. Πολύ καλό επίσης για μια απογευματινή λιγούρα ή για συνοδευτικό ενός κυριακάτιάκου καφέ με τις φίλες.

Υλικά:

370 γρ. αλεύρι για ο.χ

250 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη

80 γρ. κακάο

85 ml ηλιέλαιο

1 κ.γ μπέικιν πάουτερ

250 ml νερό

1 κ.γ ξύδι

3 - 4 σταγόνες βανίλια

Πρέζα αλάτι


Εκτέλεση:

Χτυπάς το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη για να χτυπηθούν. Δεν θα αφρατέψουν όπως όταν τα χτυπάς τη ζαχαρη με το βούτυρο. Δεν κάνεις κάτι λάθος, συνέχισε.


Σε ένα δεύτερο μπωλ ανακατεύεις το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και το αλάτι. Μόλις χτυπηθεί η ζάχαρη προσθέτεις το μείγμα του αλευριού μέσα. Ανακατεύεις σε μεσαία ταχύτητα και προσθέτεις τη βανίλια και το ξύδι.


Τέλος, ρίξε το νερό. Όταν έκανα το πείραμα και το έφτιαξα μέχρι και εγώ δεν πίστευα αν θα βγει κάτι. Και όμως, όποιος το δοκίμασε το λάτρεψε. Αλήθεια σου λέω.

Λοιπόν, μόλις ρίξεις το νερό ανακατεύεις με μια σπάτουλα. Το μείγμα θα είναι αρκετά πηχτό. Μην το φοβηθείς.


Το ψήνεις στον αέρα στους 175 βαθμούς για 22-25'. Τσεκάρεις αν έχει γίνει μέσα βάζοντας μέσα ένα μαχαιράκι. Σταθερή αξία αυτό το κόλπο.


Ορίστε και το βίντεο από το κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=9bvBse85h3A


Φτιάξτο και εσυ και στείλε μου την φωτογραφία ή ανέβασε τη με χασταγκ #enjoyeatbyangeliki


Καλή Επιτυχία!

Enjoy eat! ;)