Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Καρμπονάρα με Κρέμα Καρύδας...





Είμαι μια ημέρα στο σούπερ μάρκετ και πέφτω στο διάδρομο με τα Ασιατικά προϊόντα. όπως χάζευα για κάτι noodles και βλέπω τη κρέμα καρύδας. Η αλήθεια είναι πως το γάλα καρύδας το χρησιμοποιώ πολύ τακτικά και το αγαπώ αλλά τη κρέμα την είχα δει σε κάτι ξένες συνταγές και η αλήθεια είναι πως φοβόμουνα να πειραματιστώ και να φτιάξω κάποιο γλυκό με αυτή τη κρέμα.


Εεε εκείνη την ημέρα λοιπόν κάτι μου έκανε η συσκευασία και είπα σήμερα θα φτιάξω λιγκουίνι αλλά αντί για κρέμα γάλακτος θα βάλω κρέμα καρύδας. Πως να βγει άραγε?

Πίστεψε με δεν είχα ιδέα στο τι θα έβγαινε. Ο σύντροφος μου είναι ο πρώτος δοκιμαστής στο σπίτι, και μόλις του είπα τι θα φτιάξω μου λέει αμάν με αυτά τα εναλλακτικά και τα υγιεινά λογικά δεν θα τρώγεται αυτό το πράγμα.

Μην μου βάλεις πολλά δεν πεινάω πολύ ήταν η πρώτη φράση του. Μόλις δοκίμασε τη πρώτη μπουκιά με ρώτησε αν έχουμε κι άλλα. Είναι πολύ νόστιμα και ελαφριά τελικά.


Αυτό με γοήτευσε σε αυτή τη συνταγή. Πως ένιωθα ότι έτρωγα ζυμαρικά (που τα αγαπώ) κρεμώδη αλλά χωρίς να νιώθω το στομάχι μου να υποφέρει και να δυσκολεύεται να χωνέψει.



Υλικά για 4 μερίδες

1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας

1 κουτάκι κρέμα καρύδας

200 - 250 γρ μανιτάρια

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 κ.γ πάπρικα καπνιστή

2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό

τυρί τριμμένο προαιρετικά

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια σας και μόλις βράσουν κρατάτε ένα φλιτζάνι από το νερό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά σας στην άκρη.


Στη συνέχεια αφήνετε το τηγάνι σας να κάψει πολύ καλά και ρίχνετε τα μανιτάρια. Μόλις σοταριστούν καλά, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνετε το κουτάκι όλο με τη κρέμα καρύδας.


Έπειτα, ρίχνετε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά της αρεσκείας σας και χαμηλώνετε τη φωτιά. Βράζετε για λίγα λεπτά ώσπου η σάλτσα σας να αρχίσει να γίνεται κρεμώδης.


Τέλος ρίχνετε το νερό από τα ζυμαρικά που έχετε κρατήσει καθώς και τα ζυμαρικά σας μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύετε και για το τελείωμα ρίχνετε και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν είστε λάτρεις του μπέικον φυσικά και μπορείτε να προσθέσετε.

Απλά εγώ την έφτιαξα έστι ώστε να είναι πιο ελαφριά!


Αναμένω τα σχόλια σας... #enjoyeatbyangeliki