Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Κις-λορέν του 10λεπτου

Updated: Sep 24, 2018


Ακόμα και για πρωινό

Είναι ότι πιο εύκολο και γρήγορο για ένα πρωινό του Σαββατοκύριακου σου.

Μια εναλλακτική Quiche Lorraine. Άλλωστε το πρωινό όπως θα με ακούσεις πολλές φορές να λέω είναι το πιο σημαντικό γεύμα.


Υλικά:

8-10 φέτες ψωμί

6 αυγά (4 κρόκους - 2 ασπράδια)

200 γρ. γιαούρτι

100 ml γάλα

100 γρ. ανθότυρι

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 φλυτζάνι σπανάκι

Γαλοπούλα σε φέτες (όσες επιθυμείτε)

Ντοματίνια

Πάπρικα

Ρήγανη

Αλάτι/Πιπέρι


Εκτέλεση:

Κόβουμε τη κόρα από το ψωμί. Σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι μπορείς να βάλεις και χωριάτικο ή οποιοδήποτε ψωμί της αρεσκείας σου.


Σε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα σε μια φόρμα για τάρτες τοποθετείς το ψωμί ώστε να καλύπτει όλο το πάτο. Πιέζεις το ψωμί καλά και αυτο το κάνεις ώστε όταν ρίξεις το μείγμα και ψηθεί να μην σου λασπώσει η βάση σου την ώρα που σερβίρεις.


Σε ένα μπωλ χτυπάς τα αυγά. Προσθέτεις το γάλα, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και τη πάπρικα. Φυσικά και αν προτιμάς κάποιο άλλο μπαχαρικό feel free to add it. Τέλος προσθέτεις τα τυριά, το σπανάκι, τη γαλοπούλα (εγώ έβαλα 5-6 φέτες) και τα ντοματίνια.


Ρίχνεις το μείγμα σου στη ταρτιέρα. Το βάζεις στο φούρνο για 30-40' στον αέρα στους 180 βαθμούς.


Φτιάξε το και εσύ και στείλε μου την φωτογραφία ή ανέβασε τη με χασταγκ #enjoyeatbyangeliki


Καλή Επιτυχία!


Enjoy eat! ;)