Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ Όνειρο!



Τι να σου πρωτοπώ για αυτή τη κολοκυθόσουπα? Αχ... μόλις την έφτιαξα και τη δοκίμασα γέμισε ο ουρανίσκος μου ένταση, γεύση και αρώματα.

Βέβαια παίζει ρόλο φυσικά και η πρώτη μου ύλη. Στη προκειμένη φάση η "κολοκύθα" είναι βιολογική από το μπαξέ του μπαμπά μου. Αλλά φυσικά μπορείτε να βρείτε και στα σούπερ μάρκετς ακόμα κολοκύθες ή και σε λαϊκές αγορές να πουλάνε κολοκύθες πολύ καλής ποιότητας.


Μόλις λοιπόν προμηθευτείτε τη κολοκύθα σας έχω να σας δώσω μερικές συνταγές.

Θα αρχίσουμε όμως με τη βελουτέ που μπορείς να τη φτιάξεις ακόμα και στο γιορτινό σου τραπέζι και να ενθουσιαστούν όλοι οι καλεσμένοι σου.


Υλικά για 4 - 5 Μερίδες:

800 γρ κολοκύθα

1 κρεμμύδι

1 πατάτα

2 καρότα

2 σκελίδες σκόρδο

15 γρ τζίντζερ

4 κ.σ ελαιόλαδο

1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο

500 γρ γάλα

500 γρ νερό

αλάτι

πιπέρι


Εκτέλεση:


Αρχικά καθαρίζουμε τη κολοκύθα μας.



Έπειτα, κόβουμε τα λαχανικά μας και τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Τώρα αν δε σου αρέσει το τζίντζερ μπορείς είτε να βάλεις λιγότερο είτε να μη το βάλεις και καθόλου.



Τα σοτάρουμε καλά και ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το νερό και το γάλα. Φυσικά μπορείς να βάλεις το γάλα της αρεσκείας σου.

χαμηλώνουμε τη φωτιά μόλις πάρει βράση και το βράζουμε για 20-30' μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Μόλις είναι έτοιμη η σούπα μας, σβήνουμε το μάτι και παίρνουμε το μπίμερ για να τη κάνουμε βελουτέ. Αν δεν έχετε, μπορείτε φυσικά να τη κάνετε στο μπλέντερ σας.


Τέλος διορθώνετε αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι και τρίβετε και λίγο φρέσκο πιπέρι.


Μόλις τη φτιάξετε, θα τη ξανά φτιάξετε.. είμαι σίγουρη.


#enjoyeaybyangeliki