Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Κουραμπιέδες με Ανθόνερο




Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου ποτέ δεν ήμουνα μεγάλη φαν των κουραμπιέδων και για κάποιο λόγο ο κόσμος γενικά δεν τους έχει στην ίδια κατάταξη με τα μελομακάρονα. Φέτος πως μου έρχεται να κάνω τη συνταγή της αγαπημένης μου θείας και απλά δοκιμάζω έναν... και λέω θεέ μου τι είναι αυτό? Και όπως καταλαβαίνεις δεν έμεινα στον έναν.


Η επίγευση που σου αφήνει το ανθόνερο είναι το κάτι άλλο. Ειλικρινά δοκίμασε τους.



Υλικά:

2 κούπες αλέυρι

1 κούπα βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)

1/4 άχνη ζάχαρη

1/2 κούπα αμύγδαλα

ανθόνερο

βανίλια

πρέζα αλάτι



Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο μας στο μίξερ μαζί με την άχνη, το αλάτι, τη βανίλια και το ανθόνερο σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα. Το βούτυρο σας καλό είναι να είναι καλό βούτυρο αγελαδινό και όχι μαργαρίνη ή τύπου βούτυρο γιατί δεν θα σας δώσει τη γεύση που επιθυμείτε.


Χτυπάτε καλά για 10-15' ώσπου να αφρατέψει το μείγμα σας.


Στη συνέχεια χτυπάτε τα αμύγδαλα σας και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα σας. Σε αυτό το σημείο συνεχίζετε με το χέρι και όχι με το μίξερ. Ρίχνετε το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύετε μέχρι να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια σας.


Ψήνετε τους κουραμπίεδες σας στους 170 στον αέρα για 25-30'. Θέλετε να πάρουνε από κάτω ένα χρυσαφί χρώμα. Μην τους ψήσετε μέχρι να πάρουν και από πα΄νω καλό χρώμα γιατί θα βγούνε πολύ σκληροί σαν μπισκότα. Τους κουραμπιέδες τους θέλουμε αφράτους.


Μόλις βγουν από το φούνρο τους ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο και τους ρίχνουμε σε ένα μπολ γεμάτ ζάχαρη άχνη. Έπειτα τους απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα και τους πασπαλίζου με άχνη. Γενικά ο κουραμπιές τη θέλει την άχνη του.


Καλή επιτυχία!




#enjoyeatbyangeliki