Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Λαζάνια με σπανάκι και ανθότυρο


Ποιος δεν αγαπάει τα ζυμαρικά? Ποιος δεν έχει δοκιμάσει λαζάνια?

Σήμερα θα σας δείξω μια συνταγή αγαπημένη και αρκετά εύκολη. Μου αρέσει αρκετά το σπανάκι σε όλες του τις μορφές. Μαζί με το βασιλικό το φαγητό πάει αλλού... Είναι τόσο μυρωδάτο που θα το ξαναφτιάξεις. Η συνταγή και η εκτέλεση σε περιμένει λίγο πιο κάτω...



Υλικά

1 πακέτο λαζάνια

500 γρ σπανάκι

3 μεσαία κολοκυθάκια  2 κ.σ βούτυρο 4 κ.σ αλέυρι 700 ml γάλα 200 γρ ανθότυρο 50 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο  2 σκελίδες σκόρδο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο φρέσκο βασιλικό



Εκτέλεση


Αρχικά τρίβουμε στο τρίφτι μας το κολοκύθι.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για 2-3' το σπανάκι, το κολοκύθι και το σκόρδο μαζί με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τέλος ρίχνουμε και το ανθότυρο και το κεφαλοτύρι.


Συνεχίζουμε με τι μπεσαμέλ μας.

Αν θέλετε τη συνταγή θα τη βρείτε σε προηγούμενο ποστ με τα κανελόνια.


Παίρνουμε το ταψί μας και βάζουμε λίγο μπεσαμέλ στο πάτο και αρχίζουμε και στρώνουμε τα λαζάνια μας. Έπειτα στρώνουμε από πάνω ένα μέρος από τη γέμιση. Συνεχίζουμε με μια ακόμη στρώση λαζάνια, γέμιση και τέλος ρίχνουμε τη μπεσαμέλ.

Η μπεσαμέλ δεν πρέπει να είναι αρκετά πηχτή καθώς θέλουμε να περάσει σε όλες τις στρώσεις για να ψηθεί ομοιόμορφα το φαγητό μας.


Ψήνουμε στους 190 στον αέρα για 30-35΄. Είναι ένα αρκετά εύκολο φαγητό, ελαφρύ και πολύ νόστιμο.


#enjoyeatbyangeliki :)