Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Μελομακάρονα!!!




Είναι αυτή η μαγική στιγμή του χρόνου που το σπίτι μοσχομυρίζει κανέλα και βούτυρο. Κάπως έτσι μυρίζει και εμένα το σπίτι μου αυτές τις ημέρες... Είπα να μοιραστώ τη συνταγή μου μαζί σας. Νομίζω θα σας αρέσει πολύ.


Συνταγή για 60 τεμ.:


300 γρ ελαιόλαδο

300 γρ ηλιέλαιο

200 γρ ζάχαρη

1 κ.γ σόδα

2 κ.γ μπεικιν πάουτερ 

1.100 κιλό αλεύρι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι μεγάλο

180 γρ χυμό πορτοκάλι

1 κ.γ γαρύφαλλο

1 1/2 κ.γ κανέλα


Σιρόπι:

500 γρ νερό

100 γρ ζάχαρη

400 γρ μέλι

φλούδα λεμονιού

1 στικ κανέλας


Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια μέσα στο χυμό πορτοκάλι ρίχνουμε τη σόδα ανακατεύουμε και αυτό θα αρχίσει να αφρίζει. Το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μείγμα μόλις αφρίζει. Ρίχνουμε έπειτα το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο με το μίξερ όχι για πολύ και ούτε σε δυνατή ταχύτητα. Το τελειώνουμε στο χέρι.


Για να έχετε ένα μεσαίο μέγεθος πρέπει να είναι γύρω στα 19 γρ το ένα. Ψήνουμε στους 170 στον αέρα για 30-35'.


Μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα ρίχνω σε δόσεις μέσα στο σιρόπι.

Μετράω μέχρι το 8-10 και τα βγάζω. Θεωρώ ότι έχουνε το ιδανικό μέλωμα. Ούτε να στάζουν ούτε να είναι τραγανά.


Αναμένω φωτογραφίες σου!!





#enjoyeatbyangeliki