Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Μηλοπιτάκια της Γιαγιάς (χωρίς ζάχαρη)!


Δεν Θα Σταματήσεις στο ένα... αυτό είναι σίγουρο


Υλικά για τη Ζύμη

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 ποτήρι ηλιέλαιο

2 κ.σ μέλι

1 φακελάκι μπέκιν πάουτερ

3 1/2 ποτήρια αλέυρι


Υλικά για τη Γέμιση

3-4 μήλα

1 αχλάδι

1/2 ποτήρι τριμμένο καρύδι

κανέλα

μέλι


Εκτέλεση

Αρχικά πρέπει να φτιάξουμε τη γέμιση από το προηγούμενο ιδανικά βράδυ, αλλιώς πρέπει να τη φτιάξετε και να έχει κρυώσει πάρα πολύ καλά.

Τρίβετε τα φρούτα σας στο τρύφτι από τη χονδρή πλευρά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά και σιγοβράζετε.



Όσο για τη ζύμη... σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά με τα χέρια. Δεν πρέπει να κολάει στα χέρια σας και να μπορείτε να το ανοίξετε χωρίς να κολλάει. Αφήνουμε τη ζύμη μέχρι να απλώσουμε λαδόκολλα στα ταψιά μας.



Σε μια επιφάνεια ανοίγουμε με ένα μπλάστρι το μείγμα και με το ποτήρι ή με μια κούπα ή αν έχετε κουπάτ κάνετε κυκλάκια για να τα γεμίσετε.







Ψήνετε για 40-45' στους 175 στον αέρα μέχρι να πάρουνε λίγο χρώμα. Μόλισ βγούνε από το φούρνο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.


#enjoyetabyangeliki