Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Μηλόπιτα... Οικογενειακή Συνταγή


Μηλόπιτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι....

Ότι και να σας πω είναι λίγο... αυτή η συνταγή μου ξυπνάει όλες τις παιδικές μου αναμνήσεις όταν τις Κυριακές η μαμά μου την έφτιαχνε πρωί - πρωί και μοσχομύριζε όλο το σπίτι. Ξύπναγα το πρωί και δεν μπρούσα να κρύψω το χαμόγελο μου... το αγαπημένο μου στάδιο βέβαια ήτανε όταν ε άφηνε να τρώω τη ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ.


Είναι πολύ εύκολη συνταγή και αρκετά γρήγορη η αλήθεια είναι. Δεν θα σας πω πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγείο καθώς δεν θα προλάβει να μείνει ούτε ένα 24ωρο.

Εγώ τη τρώω για πρωινό, για γλυκό, με το καφέ μου... γενικά δεν τη πολύ φτιάχνω γιατί τη τρώω μόνη μου.


Υλικά:


250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει, αν δεν έχετε τότε βάζετε 1 κ.γ Baking Powder

180 γρ. Ζάχαρη Μαύρη

125 γρ. Βούτυρο

200 γρ. Γιαούρτι

3 αυγά

Βανίλια

Κανέλα (όσο θέλετε)


Εκτέλεση:

Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας είτε σε ροδέλες, είτε σε φέτες. Παίρνουμε το ταψί μας και πασπαλίζουμε μαύρη ζάχαρη, κανέλα και τοποθετούμε και τα μήλα μας. Ψήνουμε τα μήλα αρχικά για 15' στους 160 ° C. Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν τα μήλα μας.


Στη συνέχεια χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη ώστε να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε τη βανίλια και λίγο κανέλα μέσα στο μείγμα μας, προσθέτουμε το γιαούρτι και ξανά χτυπάμε.


Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ξανά χτυπάμε. Όχι για πολύ ώρα. Ίσα-ίσα να ανακατευτεί το μείγμα καλά. Ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω από τα ψημένα μήλα και ψήνουμε στους 175 ° C για 25 - 30'. Μόλις βγει από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κατέβει η θερμοκρασία του και την αναποδογυρίζουμε.


Όπως είδατε εγώ έγραψα μαύρη ζάχαρη καθώς έχω διαγράψει από τη ζωή μου τελείως τη λευκή. Μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό μας. Γι'αυτό ξεκινήστε από σήμερα να αγαπάτε τον οργανισμό σας και να προσέχετε τι του βάζετε μέσα ;)


#enjoyeatbyangeliki