Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Μπισκότα Βρώμης με σοκολάτα

Updated: Feb 8, 2019



Oat Choco Biscuits

Τι καλύτερο από το να έχεις ένα κουτί γεμάτο μπικσότα που μπορείς να απολάμβάνεις όποτε θες και να μην νιώθεις τύψεις.

Μπορούν να γίνουν και με μέλι ή με οποιαδήποτε ζάχαρη επιιυμείτε.



Υλικά:

110 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

95 γρ βρώμη

3 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού 

1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού 

1/2 κούπα ελαιόλαδο 

1/2 κούπα ζάχαρη μαύρη ή καρύδας

Κομματάκια σοκολάτας

1 κ.γ μπέικιν πάουντερ 

1 κ.γ σόδα

Βανίλια 



Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά εκτός από τη σόδα και το χυμό πορτοκαλιού.

Ρίχνουμε τη σόδα μέσα στο χυμό και ανακατεύουμε. Αυτό θα αρχίσει να αφρίζει, μην τρομάξετε, είναι απόλυτα φυσιολογικό.


Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Αν σας κολλάει λίγο το μείγμα προσθέστε ή βρώμη

ή αλεύρι. Σε αυτό το σημείο έχετε 2 επιλογές. Να τα κάνετε μικρά ή μεγάλα όπως τα έκανα αυτή τη φορά εγώ. Μεγάλα βγαίνουν 6-7 και μικρά σίγουρα 12-14.

Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και τα τοποθετούμε.


Γενικά μην σας νοιάζει να κάνετε το τέλειο σχήμα άλλωστε θα σας κολλάει λίγο οπότε δεν θα είναι και πολύ εύκολο. Γι'αυτό αν θέλετε να κάνετε τα μικρά μπισκότα μπορείτε να πάρετε ένα κουταλάκι του γλυκού και να το βάλετε μέσα στο μείγμα σας και απλά να το αφήσετε στη λαδόκολλα σας. Το σχήμα θα φαίνεται κάπως φουσκωμένο αλλά μην σας νοιάζει. Μόλις ψηθεί θα γίνει τέλειο.


Προθερμαίνουμε το φούρνο μας και τα ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 10' αν είναι μικρά και 15' αν τα κάνετε μεγάλα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην νομίζετε ότι είναι ωμά και τα ψήσετε παραπάνω γιατί μετά θα είναι τραγανά μέσα.


Αν τα φτιάξετε μια φορά, θα τα ξανά φτιάξετε... είμαι σίγουρη γι'αυτό!


#enjoyeatbyangeliki