Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Μπισκότα Βoυτύρου

Updated: Oct 24, 2018

Ιδανικά για Ζαχαρόπαστα

Όλοι έχουμε πάει σε κάποιο γάμο και τα έχουμε δει. όλοι έχουμε αναρωτηθεί αν άραγε είναι εύκολα να τα φτιάξουμε. Γι'αυτό και εγώ σας έχω τη συνταγή για να μπορέσετε να τα φτιάξετε σε οποιαδήποτε περίσταση που επιθυμείτε.


Τα συγκεκριμένα μπισκότα τα έφτιαξα για μια παραγγελία για ένα γάμο. Η αλήθεια είναι πως τα πήρανε όλοι μαζί τους (όσοι δεν τα φάγανε επιτόπου) και ενθουσιάστηκαν γι'αυτό και εγώ είπα να μοιραστώ τη συνταγή μου μαζί σας.



Υλικά για (15-18 τεμάχια, ανάλογα το μέγεθος τους)

150 γρ. ζάχαρη

240 γρ. βούτυρο

1 αυγό

2-3 σταγόνες βανίλια

Πρέζα αλάτι

400 γρ. αλεύρι για ο.χ


Εκτέλεση:


Σε ένα μπολ ζυγίζεις το αλεύρι και ρίχνεις τη πρέζα αλάτι μέσα και το αφήνεις στην άκρη.


Έπειτα σε ένα 2ο μπολ χτυπάς τη ζάχαρη με το βούτυρο. Το βούτυρο δεν το θέλουμε λιωμένο ούτε μαλακό. Ιδανικά το θέλουμε να είναι προς το παγωμένο.

Στη συνέχεια προσθέτεις το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζεις το χτύπημα.


Τέλος σε 3 δόσεις ρίχνεις και το αλεύρι και το μείγμα σου θα πρέπει να είναι κάπως έτσι. Δηλαδή να το ακουμπάς και να μην κολλάει στα χέρια.



Και αφού το έχεις χτυπήσεις καλά το βάζεις στη κατάψυξη για να παγώσει.

Όχι να γίνει τούβλο, προσοχή.


TIP: Το μείγμα το βάζεις στη κατάψυξη για 15-20’ σίγουρα ώστε να παγώσει και να μπορέσεις να τα ανοίξεις με το μπλάστρι πιο εύκολα.


Βγάζουμε από τη κατάψυξη και απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο πάγκο μας και με το μπλάστρι ξεκινάμε να ανοίγουμε το μείγμα μας όπως φαίνεται παρακάτω.


Ξεκινάς να απλώνεις το ζυμάρι σου σε πάχος ενός δαχτύλου και ξεκινάς με το κουπάτ που έχεις επιλέξει να κάνεις τα σχήματα σου. Εγώ όπως βλέπεις μου ζητήθηκε από τη νύφη που μου τα είχε παραγγείλει να γίνουν στρογγυλά.





Έτοιμα για ψήσιμο

Σε ένα ταψί μεταφέρεις μαζί με τη λαδόκολλα τα μπισκότα και τα βάζεις να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 12'. Δεν θες να πάρουν πολύ χρώμα γιατί μετά δεν θα είναι μαλακά αλλά τραγανά. Μην φοβηθείς ότι είναι άψητα και τα αφήσεις κι άλλο. Να θυμάσαι ότι και που τα βγάζεις από το φούρνο για 2-3' ψήνονται ακόμα.



Σχεδόν Έτοιμα :)

Αφού βγουν από το φούρνο και κρυώσουν, τότε μπορείς να τα καλύψεις με ζαχαρόπαστα και να κάνεις ότι σχέδιο επιθυμείς.


***Φτιάξε το και εσύ και στείλε μου την φωτογραφία ή ανέβασε τη με χασταγκ #enjoyeatbyangeliki

Καλή Επιτυχία!

Enjoy eat! ;)