Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Μυρωδάτα Μπισκότα Λεμονιού


Αγαπημένα, εύκολα μπισκότα λεμονιού λαχταριστά και έτοιμα για να τα δοκιμάσεις. Η συνταγή είναι την αγαπημένης food blogger που μπορείτε να τη βρείτε στο instagram ως Nikis_food. Κάνει εξαιρετικά πράγματα και ζηλευτά.

Έτσι και εγώ, πήρα τη βάση της συνταγής και έκανα μερικές αλλαγές.


Υλικά

250 γρ αλέυρι που φουσκώνει (ίσως χρειαστείτε και λίγο ακόμα)

150 γρ βούτυρο καρύδας ή κανονικό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

100-120 γρ ζάχαρη άχνη

2 αυγά

2 κ.σ χυμό λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

βανίλια

πρέζα αλάτι


Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μίξερ ή με το σύρμα μας την άχνη και τα αυγά. Έβαλα μόνο άχνη και όχι κρυσταλλική για να γίνουν λιγότερο γλυκά. Έπειτα ρίχνουμε τη βανίλια, τη πρέζα αλάτι, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.


Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Το βούτυρο δεν το θέλουμε λιωμένο αλλά αρκετά μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου. Τώρα ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας. Κάνετε σχετικά μικρά μπαλάκια (καθώς φουσκώνουνε) και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη.

Τα κυλάμε ώστε να πάει η άχνη παντού και τα βάζουμε στο ταψί μας.


Ψήνουμε στους 200 στον αέρα για 13-15΄. Τα βγάζετε από το φούρνο και μόλισ κρυώσουνε λίγο μπορείτε να πασπαλίσετε και λίγη έξτρα άχνη από πάνω. Η λεμονάτη γεύση τους θα σας εντυπωσιάσει.



#enjoyeatbyangeliki