Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Ρυζόγαλο Χωρίς Ζάχαρη & Γάλα Σόγιας




Ρυζόγαλο

Ιδανικό για πρωινό ή ακόμα και απογευματινό σνακ.

Το έφτιαχνε θυμάμαι η γιαγιά μου αλλά τότε δεν ήξερα να το εκτιμήσω.

Η αλήθεια είναι πως το ρυζόγαλο το έχουμε συνδυάσει με μπόλικη ζάχαρη και αγελαδινό γάλα, σωστά?

Δυστυχώς τα γαλακτοκομικά και ειδικά το αγελαδινό γάλα μου προκαλεί απίστευτο φούσκωμα και δυσπεψία. Λογικά δεν είμαι η μόνη που τα γαλακτοκομικά με

ενοχλούν ε?

Εεε... ανοίγοντας το ψυγείο βλέπω το γάλα σόγιας και λέω μωρέ λες να είναι ωραίο?

Και κάπως έτσι βγήκε αυτή η συνταγή κάνοντας ένα πείραμα τυχαία ένα απόγευμα και έπεισε ακόμα και τους πιο δύσπιστους.


Υλικά για 4 μερίδες

1 λίτρο γάλα σόγιας (μπορείτε να βάλετε ότι γάλα επιθυμείτε)

250 ml νερό

80 γρ ρυζί γλασέ

3-4 κ.σ μέλι

2 κ.σ κορν φάλουερ

βανίλια

κανέλα


Εκτέλεση

Ρίχνετε 750ml από το γάλα σόγιας και το νερό μέσα στη κατσαρόλα καθώς και το ρύζι σας και το αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 20' λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Δοκιμάζετε να δείτε αν θέλετε να το βράσετε λίγο παραπάνω.


Στη συνέχεια ρίχνετε το μέλι ανακατεύετε. Αν θέλετε να είναι πιο γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι ακόμα.


Διαλύετε το κορν φλάουρ πολύ καλά με το υπόλοιπο γάλα που έχει μείνει και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Βράζετε το ρυζόγαλο για ακόμη 5-6' το πολύ μέχρι να αρχίσει να πίζει. Εδώ θέλουμε χαμηλή φωτιά και συνεχόμενο ανακάτεμα.


Βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά για λίγο ακόμα. Σερβίρουμε σε μπολ ή βαζάκια και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα βάλουμε στο ψυγέιο.


Σερβίρουμε με λίγο κανέλα από πάνω.


Καλή Απόλαυση :)

#enjoyeatbyangeliki