Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Σπιτική Σοκολατένια Granola


Δεν πιστεύεις πόσο εύκολη είναι!

Κάθε φορά που πήγαινα σούπερ μάρκετ και αγόραζα γκρανόλα κάθε φορά γύρναγα σπίτι με άλλη εταιρία. Κοίταγα τα σάκχαρα, κοίταγα αν έχουν συντηρητικά, κοίταγα γενικά να πάρω τη καλύτερη. Βέβαια και πάλι καμία δεν είχα βρει που να πω <ναι είναι τέλεια και να μην έχει ζάχαρη>. Και φυσικά είναι και ένα προϊόν όχι και τόσο οικονομικό για να λέμε και την αλήθεια.

Κάπως έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω το πείραμα μου και να την φτιάξω μόνη μου αλλά για να είμαι και απόλυτα ειλικρινής μαζί σας δεν πίστευα ότι μπορεί να βγει κάτι πολύ καλό.


Μπήκα στον αγαπημένο μου χώρο, τη κουζίνα, πήρα τα αγαπημένα μου υλικά (γιατί γκρανόλα μπορείς να φτιάξεις με χιλιάδες συνδυασμούς) και ξεκίνησα. Το αποτέλεσμα δεν το πίστευα ούτε και εγώ η ίδια. Τόσο γευστική, τόσο γεμάτη γεύση... δεν μπορώ να το περιγράψω.

Όποιος δοκίμασε μου έδωσε παραγγελία :) Γι'αυτό και εγώ είπα να σας δώσω τη συνταγή.


Υλικά (για 8-10 μερίδες)


300 γρ. βρώμη

80 γρ. μιξ κάσιους & cranberries

50 γρ. αμύγδαλα

2 κ.γ Σπόρους chia

1 κ.γ κανέλα

1 1/2 κ.σ βούτυρο καρύδας ή ελαιόλαδο

4 κ.σ μέλι

2 κ.σ φουντουκοβούτυρο

2 κ.σ κακάο

3-4 σταγόνες βανίλια


Εκτέλεση:


Αρχικά χτυπάμε τη βρώμη στο μπλέντερ σε 2 δόσεις μέχρι να γίνει σκόνη.



Θα βγει κάπως έτσι

Στη συνέχεια χτυπάμε όλους τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ μέχρι να σπάσουν λίγο και τους ρίχνουμε μέσα στη βρώμη.



Βρώμη & Ξηροί καρποί

Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τη κανέλα, το κακάο, τους σπόρους chia και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.


Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο καρύδας και το μέλι μέχρι να ζεσταθούν, όχι να βράσουν.



Ρίχνουμε στο μείγμα και το μέλι με το βούτυρο αλλά και το φουντουκοβούτυρο.

Αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε φυστικοβούτυρο ή ταχίνι. Απλά το φουντουκοβούτυρο μαζί με το κακάο πάνε τη γεύση αλλού.



Μείγμα Γκρανόλας

Αφού έχετε βάλει όλα τα υλικά, το ανακατεύεται με τα χέρια ώστε να γίνει ένα μείγμα.

Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα και ρίχνετε το μείγμα σας μέσα.


Έτοιμο για Ψήσιμο

Το μείγμα μας είναι έτοιμο για ψήσιμο.

Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα για 30-35'. Όταν θα βγει από το φούρνο δεν θα είναι τελείως ξερό. Θα το αφήσετε για 1 ώρα να κρυώσει καλά και έπειτα το αποθηκεύετε σε βάζο ή κάποιο μπολ που κλείνει αεροστεγώς. Διατηρείτε για περίπου 20 ημέρες, μετά θα αρχίσει να χάνει τα αρώματα του και την τραγανή του υφή.


***Φτιάξε το και εσύ και στείλε μου την φωτογραφία ή ανέβασε τη με χασταγκ #enjoyeatbyangeliki

Καλή Επιτυχία!


Enjoy eat! ;)