Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Τάρτα Κολοκύθας με Κατσικίσιο Τυρί

Updated: Nov 20, 2018


Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

Είμαι σπίτι, είναι πρωί και περιμένω ένα φιλικό ζευγάρι στο σπίτι το απόγευμα. Πραγματικά δεν ήξερα τι να φτιάξω. Από την άλλη έχει μπει και λίγο το κρύο για τα καλά που αυτό για εμένα σημαίνει πως θέλω ζεστό φαγητό. Μυρωδιές χειμωνιάτικες.

Και κάπως έτσι βλέπω τη κολοκύθα που μου είχε φέρει ο μπαμπάς μου που είναι γιγαντιαία και λέω εδώ είμαστε... θα φτιάξω ένα μενού ολοκληρωμένο με βάση τη κολοκύθα.


Για να είμαι ειλικρινείς μαζί σας δεν είχα ιδέα πως θα βγει αυτό το μενού.

Μήπως είναι υπερβολή? Μήπως δεν φάνε? Και δεν έχω χειρότερο από το να καλώ κόσμο σπίτι για φαγητό και να μην μένει ευχαριστημένος.


Σήμερα θα σας δείξω μια από τις συνταγές που έφτιαξα και αυτή είναι μια τάρτα με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί. Βέβαια εγώ για να δώσω ένα τσακ στη γεύση έβαλα και αποξηραμένα σύκα. Δεν θα σας πω τίποτα. Απλά φτιάξτε τη.


Υλικά για τη Βάση:

120 γρ βούτυρο (ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ)

30 γρ φρυγανιά

150 γρ αλέυρι για ο.χ

2 κ.σ κρύο νερό

πρέζα αλάτι


Υλικά για τη Γέμιση:

3 αυγά

50 γρ γάλα

120 γρ Ricotta

100 γρ κατσικίσιο τυρί

300 γρ κολοκύθα

πάπριπα

αλάτι/πιπέρι

δενδρολίβανο

μοσχοκάρυδο

3-4 σύκα


Εκτέλεση:

Αρχικά κόβουμε σε κομμάτια τη κολοκύθα μας και τη βάζουμε για ψήσιμο στους 180 στον αέρα για 30΄ ώσπου να μπορείτε να τη καρφώνεται με το πιρούνι σας.


Μέχρι να ψηθεί θα φτιάξουμε τη βάση της τάρτας μας. Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά . Το βούτυρο μας πρέπει να είναι καλά παγωμένο. Ανακατεύετε με τα χέρια σας καλά ώστε να γίνει μια μάζα έτοιμη για άνοιγμα.


Είναι μια βάση εύκολη, τραγανή και μπορείτε να την έχετε σαν βάση και σε άλλες τάρτες αλμυρές που πιθανότατα να θέλετε να φτιάξετε.


Μόλις γίνει μια μάζα, παίρνετε ή ταψί μιας χρήσης ή τη ταρτιέρα σας και το ανοίγετε με τα χέρια ώστε να απλωθεί όσο γίνεται. Μπορείτε να το ανοίξετε και με πλάστη.

Τώρα το βάζετε στο φούρνο στον αέρα στους 180 για 20 με 25΄.

Το ταψί που βλέπετε είναι 24 εκ. Μόλις ψηθεί, ρίχνετε τη ψημμένη κολοκύθα στη τάρτα και συνεχίζετε και τη γέμιση.


Σε αυτό το σημείο ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε καλά και το ρίχνετε από πάνω από τη κολοκύθα και τη τάρτα.



Μπορείτε βέβαια να κρατήσετε λίγο από το κατσικίσιο τυρί και να το ρίξετε από πάνω πριν το βάλετε για ψήσιμο ώστε στο κομμάτι που θα κόβετε... να γεύεστε ακόμα πιο έντονα το κατσικίσιο.


Εγώ έριξα από πάνω μερικά κομμένα κομμάτια αποξηραμένα σύκα και λίγο φρέσκο δενδρολίβανο για έξτρα γέυση. Μπορείτε να μην βάλετε σύκα ή να βάλετε δαμάσκηνα ή βερύκοκα.


Το ψήνετε για 20-25΄στους 175 στον αέρα. Το αφήνετε για 5΄ και το κόβετε.


Αναμένω τις εντυπώσεις σας όπως κάθε φορά.


#enjoyeatbyangeliki :)