Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Ταραμοσαλάτα Παραδοσιακή

Updated: Mar 13, 2019




Καθαρά Δευτέρα και ταραμοσαλάτα πάνε μαζί. Οπότε δεν μπορεί να λείπει από το τραπέζι μας. Εγώ από τότε που με θυμάμαι η γιαγιά μου έφτιαχνε τη ταραμοσαλάτα με τα παρακάτω υλικά. Η γεύση της ταραμοσαλάτας είναι πολύ χαρακτιριστική και από μικρή τη λάτρευα. Δεν βάζω ψωμί και δεν χρησιμοποιώ ροζ ταραμά καθώς δεν μου αρέσει τόσο η γεύση του.

Αξίζει να τη φτιάξετε μόνοι σας. Άλλωστε η παράδοση όλη είναι στη διαδικασία της προετοιμασίας του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας και σε καθόλη τη νηστεία.



Υλικά (βγαίνει αρκετή η ποσότητα, μπορείτε να κάνετε και τη μισή)

500 γρ πατάτες καθαρισμένες

1 κρεμμύδι

125 γρ λευκό ταραμά

1-2 λεμόνια το χυμό τους

Ελαιόλαδο (όσο πάρει)


Εκτέλεση

Αρχικά Βράζετε τις πατάτες σας. Όσο περιμένετε να βράσουν, χτυπάτε στο μπλέντερ το κρεμμύδι σας. Μόλις βράσουν, αν έχετε μεγάλο μπλέντερ ρίχνετε τις πατάτες σας, το κρεμμύδι, το ταραμά, το χυμό από τα λεμόνια ένα μέρος (γιατί μπορεί να μην το θέλετε αρκετά όξινο) και ελαιόλαδο. Αν δεν έχετε μεγάλο, χτυπάτε τις πατάτες σταδιακά και σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά.


Η αλήθεια είναι πως η ζεστή πατάτα τραβάει λάδι. Γενικά η ταραμοσαλάτα το θέλει το ελαιόλαδο του, οπότε δεν μπορώ να σας πω την ακριβή δοσολογία.

Ρίχνετε όμως σταδιακά λίγο λίγο και θα δοκιμάζετε. Είναι αρκετά εύκολο να το φτιάξετε.


Αναμένω τις φωτογραφίες σας!!


#enjoyeatbyangeliki