Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Χειροποιήτη Τυρόπιτα σε 5΄



Αυτή τη συνταγή την έφτιαχνε η μαμά μου πολύ τακτικά στο σπίτι της Κυριακές για να τη πάρω στο σχολείο μαζί μου σαν σνακ. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν με άφηνε χωρίς σνακ στο σχολείο. Ειδικά αυτά τα κέικ της, δεν τα φτάνει κανείς.


Λοιπόν, όσο για αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψεις γιατί είναι εύκολη, νόστιμη και τρώγεται εξίσου το ίδιο και ζεστή και κρύα καθώς δεν έχει φύλο ώστε να μαλακώνει με την υγρασία. Μπορείτε να επιλέξετε το είδος τυριού που επιθυμείτε, δεν χρειάζεται να γίνει μόνο με φέτα.


Υλικά για 5-6 κομμάτια

1 αυγό

1 κούπα γάλα (της επιλογής σας)

1 κούπα ελαιόλαδο

2 κούπες αλεύρι

1 κ.γ μπέικιν πάουτερ

200 γρ ανθότυρο

250 γρ κατσικίσια φέτα

1 κ.γ δυόσμο αποξηραμένο

πάπρικα καπνιστή

αλάτι/πιπέρι



Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε το αυγό, το ελαιόλαδο, το γάλα και τα μυρωδικά και τα ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε τα τυριά και το αλεύρι.


Παίρνετε ένα πυρέξ και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο το πάτο του. Στη συνέχεια, ρίχνετε το μείγμα και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 στον αέρα για 40-45΄.


Είδατε? Δεν είναι τίποτα. Σας το είπα. Φτιάξτε τη και θα τη ξανά φτιάξετε σίγουρα.


#enjoyeatbyangeliki