Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Μια Σαλάτα από την Αρχαιότητα...



Η αλήθεια είναι πως το σιτάρι το έχω μάθει να το τρώω μόνο στα κόλλυβα. Γιατί? Άγνωστο αλήθεια. Ενώ γνωρίζω τις καλές του ιδιότητες και όμως δεν το είχα στην διατροφή μου τακτικά. Έτσι λοιπόν μια μέρα πήγα στο σούπερ μάρκετ και το είδα... και λέω θα φτιάξω μια σαλάτα για μεσημεριανό. Δεν μπορούσα να φανταστώ αν θα βγει καλό ούτε καν πως θα είναι. Ήτανε ένα από αυτά τα πειράματα που κάνω και δεν ξέρω που θα με βγάλουν!


Τα υλικά του είναι απλά, καθημερινά και ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΑ. Να ξέρετε πως το σιτάρι μπορείτε να το βράσετε και να το έχετε στο ψυγείο σας για 2-3 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιείτε στο γιαούρτι σας, σε σαλάτα ακόμα και για σνακ μαζί με κάποιους ξηρούς καρπούς.


Υλικά για 1 μερίδα:

100 γρ σιτάρι

80 γρ φακές

10 γρ σταφίδες

5 γρ ηλιόσπορος

1/2 αγγούρι

4-5 μανιτάρια

25 γρ ανθότυρο

1 κλωνάρι από ρίγανη & δενδρολίβανο

Κρέμα Μπαλσάμικου

μαϊντανός

Ελαιόλαδο

Αλάτι/Πιπέρι


Εκτέλεση:


Βράζετε τις φακές σας και το σιτάρι ξεχωριστά.


Σε ένα τηγάνι που το έχετε αφήσει να κάψει καλά ρίχνετε τα κομμένα σας μανιτάρια. Ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Στη συνέχεια, μόλις αρχίσουνε να μαλακώνουμε εγώ έριξα ένα κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο και ένα ρίγανη.

Αν πάλι εσείς έχετε μόνο αποξηραμένα είναι μια χαρά, απλά εγώ προτιμώ τα φρέσκα μυρωδικά καθώς θεωρώ ότι μου δίνουνε μια πιο ωραία γεύση στο φαγητό μου. Σε αυτό το στάδιο ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και λίγο κρέμα μπαλσάμικου και αποσύρετε από τη φωτιά.


Έπειτα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά, τα μανιτάρια μας από πάνω και λίγο ανθότυρο. Μπορείτε φυσικά να βάλετε και κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας. Ψιλοκόβεται και λίγο μαϊντανό και η σαλάτα σας είναι έτοιμη. Εγώ τη τελείωσα με λίγο ωμό ελαιόλαδο και λίγη κρέμα μπαλσάμικου από πάνω.

Είμαι σίγουρη ότι μόλις την δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε.



Μια Σαλάτα Γεμάτη Ενέργεια!

Αναμένω φωτογραφίες σας από τις δικές σας δημιουργίες!


#enjoyeatbyangeliki