Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Brownie a la...Vegan




Είναι ένα γλυκό που αγαπώ. Δεν το πολύ φτιάχνω η αλήθεια είναι (δεν ξέρω το γιατί τώρα που το ξανά σκέφτομαι) αλλά όταν βγαίνω έξω και το έχει στο κατάλογο το διαλέγω πάντα. Ειδικά με παγωτό. Έτσι λοιπόν και εγώ πήρα την απόφαση να φτιάξω ένα πολυαγαπημένο γλυκό σε πολλούς αλλά χωρίς βούτυρα και πολλά πολλά.


Βέβαια αν μου έλεγες ότι μπορεί να βγει τόσο αφράτο, ζουμερό βάζοντας αβοκάντο δεν θα σε πίστευα. Το πείραμα αυτό προήλθε καθώς πολλοί vegan φίλοι μου έχουνε πει ότι το χρησιμοποιούν σχεδόν παντού, άρα? Είναι ιδανικό και για Vegan το γλυκό αυτό!


Υλικά:

1 αβοκάντο

60 ml ελαιόλαδο (εγώ έβαλα μισή ποσότητα ελαιόλαδο & μισή λάδι καρύδας)

60 ml νερό

120 γρ καφέ (εγώ έβαλα espresso)

65 γρ κακάο

130 γρ αλεύρι (εγώ έβαλα που φουσκώνει)

150 γρ δάκρυα σοκολάτας

150 γρ μαύρη ζάχαρη

Πρέζα αλάτι


Εκτέλεση:



Σε ένα μπωλ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα μίξερ. Αυτό ήτανε! Τόσο απλό και όμως...

Βέβαια καλό είναι το αβοκάντο σας να είναι αρκετά μαλακό για να διαλυθεί καλά.

Αν είναι ψιλό σκληρό όμως, χτυπήστε το πρώτα στο μπλέντερ σας ώστε να γίνει κρέμα και ενσωματώστε το στα υπόλοιπα υλικά.


30 x 20 είναι το ταψί

Το ψήνεται στους 175 στον αέρα για 20-25΄. Το αφήνετε να κρυώσει για ένα μισάωρο (εγώ που σας το λέω εγώ είναι που δεν το κάνω ποτέ!)




Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό ή κάποιο γλάσο :)


***Φτιάξε το και εσύ και στείλε μου την φωτογραφία ή ανέβασε τη με χασταγκ #enjoyeatbyangeliki


Καλή Επιτυχία!

Enjoy eat! ;)