Enjoyeat by Angeliki Tsoukala

  • Angeliki Tsoukala

Buddha Bowl - Με Τόνο


Healthy & Vegetarian as well

Τα αλμυρά μπολ με το όνομα "Buddha Bowls" δεν είναι πραγματικά βγαλμένα για τον Βούδα αλλά σίγουρα είναι πολύ θρεπτικά και νόστιμα. Επειδή όμως ένα μπολ του Βούδα δεν υπάρχει τεχνικά αν δεν φωτογραφηθεί, καθώς κάθε ένα είναι ξεχωριστό και δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή και όλα είναι πολύχρωμα σε ένα τέτοιο μπολ, ένα μόνο μπορώ να σου πω με σιγουριά... αν και εσύ βαριέσαι να τρως τα ίδια ή η έννοια προσέχω να συνεπάγεται με σαλάτα μόνο ή στεγνό κρέας στο μυαλό σου ΤΟΤΕ πρέπει να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο. Σίγουρα δεν βαριέσαι τις γεύσεις καθώς ποικίλουν και τα χρώματα σε δελεάζουν για αυτό που θα φας.


Πάμε λοιπόν να δούμε το συγκεκριμένο μπολ που φτιάχτηκε μέσα σε 15' με ότι έιχα στο ψυγείο μου τι περιέχει.


Υλικά για 1 μπολ:

80 γρ ρύζι μπασμάτι

50 γρ σπανάκι

2-3 φλούδες τζίντζερ

1 τόνο

μπρόκολο

1/2 αβοκάντο

1 λεμόνι

1 βραστό αυγό

5-6 αμύγδαλα

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο


Εκτέλεση:


Αρχικά βράζουμε το μπασμάτι μας. Όσο ρύζι βάλουμε ρίχνουμε το διπλάσιο νερό για 15΄ μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το τζίντζερ. Στη συνέχεια σοτάρουμε ελαφρά το σπανάκι μας με λίγο ελαιόλαδο και μόλις είναι έτοιμο και το ρύζι το ρίχνουμε μέσα και το αφήνουμε στην άκρη (εγώ γενικά επειδή το βάζω και σε χυμούς το σπανάκι έχω πάντα κατεψυγμένο).


Βράζουμε για 3-4' το μπρόκολο μας μαζί με ένα αυγό.


Σε ένα μπολ κόβεις το αβοκάντο, ρίχνεις το τόνο, ξύσμα από 1/2 λεμόνι και το χυμό του και τα μπαχαρικά της αρεσκείας σου και ανακατεύεις.


Και τώρα...στήνεις το μπολ σου όπως εσύ επιθυμείς. Αυτό ήτανε, τόσο εύκολα και γρήγορα έχεις ένα πλήρες γεύμα, θρεπτικό και εύκολο.



Αναμένω της δικές σου ιδέες & φωτογραφίες στο instagram μου με #enjoyeatbyangeliki